tisdag 3 mars 2009

Var är marssolen?


Sportlov, massor med snö, men VAR är solen? Inte i Resele i vart fall.

Det blir långpromenader i snålblåsten med min Leonbergervovve, Jossi, så inget soffpotatisande här inte. Mitt solur kämpar för att hålla sig ovanför snön.

I går bokning av resor till Milano i april för det avslutande projektmötet inom Comeniusprojektet, "How Do Our School Books Represent Europe and the European Partners?" Vi blir sex deltagare från Gudlav Bilderskolan. Lärare och skolledare från åtta skolor i fem länder har träffats en gång per termin i tre års tid och hunnit bli riktigt goda vänner.

Den stora nyheten i morse var Metalls avtal om att "sänka sina löner". Att de också minskar sin arbetstid kommer lite senare i reportaget. Naturligtvis är det ett klokt beslut som man fattat, men jag önskar att media någon gång kunde undvika sina vinklingar i rubrikerna.

Volvo och SAAB går uruselt och många kommuner lika uselt och dit hör Sollefteå. Det krävs mycket politiskt mod att börja plocka bort det som inte är obligatoriskt för en kommun att handha. Vi borde börja fundera på valrörelsemantrat vård, skola, omsorg igen men nu som det enda kommunen bör ägna sig åt. Socialdemokraterna har långtgående planer på att bygga badhus à 150 mkr och konstgräsplan à x kronor. Ja, vad kan man säga - Dream on............




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar