lördag 14 mars 2009

Glatt och trist

En vanlig lördag kan bjuda på olika upplevelser, både glada och sorgliga. I morse såg jag ett konstigt ljus ute - det var SOLEN! Äntligen den fina marsdag som vi alla gått och väntat på . Ut på långpromenad med Jossi - att åka skidor och ha henne med går inte eftersom det är för mycket snö. Bilden är tagen för ett par år sedan.

När jag kom hem ringde en väninna och berättade vad som hänt hennes pappa. Han är dement och rullstolsbunden och bor på Lissgården, ett kommunalt äldreboende i Näsåker. I måndags hade han öppnat en dörr som skulle vara låst. Innanför dörren finns en cementtrappa som leder ner till källaren så han störtade utför trappan i sin rullstol. Sönderslaget ansikte, hjärnblödning och brutet lårben blev följden av denna försummelse. Det är osäkert om han kommer att överleva.
Glömska och missar kan alltid inträffa men vissa missöden kan man undvika genom bra konstruktioner. Min väninna är självklart mycket skakad och upprörd och fortsättning följer med utredning av Socialstyrelsen enligt Lex Maria förstås.
Kontakt togs med ledamot i Vård- och Äldrenämnden och med media. Det är alltid missöden i de privata äldreboendena som valsar runt i pressen. Det som händer i de kommunala boendena når av någon outgrundlig anledning sällan media.

På eftermiddagen var det dags att åka till Klockmuséet i Skadom på jazzkonsert. Dessa fantastiska människor, Britt-Marie och Torbjörn Holmer, som arrangerar 4 - 6 jazzkonserter i museilokalen varje år. Inga annonser utan de ringer runt och bjuder in. Vilken lycka att höra till de utvalda! Idag var det Wolverines från Östersund. Jättehärligt band. Kornett, trombon, banjo, trummor, sax och bastuba. New Orleans och Dixieland 10-20 och 30 tal.
Så kan en alldeles vanlig lördag se ut .....














































































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar